Veel gestelde vragen & handige tips


Veel gestelde vragen

Ingrediënten van een pizzabol

۵ 00 bloem

۵ Water

۵ Zout

۵ Gist

۵ Olijfolie

Hoe blijven de bollen bevroren tijdens verzenden?

Wij versturen onze bollen in een koeltas. We voegen een herbruikbaar ijspack toe tussen de bollen en in de koeltas. Dat is mooi duurzaam!

Het lukt mij niet om de bodem te draaien

Als je nog geen ervaring hebt, is het gewoon een kwestie van een paar keer proberen en doen.

We hebben ons best gedaan om een duidelijke instructievideo en uitleg te maken. We raden je ook aan om op YouTube andere video's te bekijken als dat helpt.

Het is superleuk om zelf je pizzabodem te leren stretchen.

Probeer verschillende technieken en kijk welke voor jou werkt. Of je de bodem nu op je werkblad draait of als een pizzabakker in de lucht gooit, het maakt niet uit. Een perfecte, ronde pizzabodem bestaat namelijk niet. Veel plezier, geef niet te snel op en geniet van je zelfgemaakte pizza!

Ik was niet thuis op de dag van levering, wat nu?

Als je niet thuis bent op het moment van bezorging en het pakket later opnieuw wordt aangeboden of naar een afhaalpunt wordt gebracht, kunnen we helaas niet verantwoordelijk zijn voor eventueel ontdooide pizzabollen.

Er is wat fout gegaan bij de bezorgdienst, wat nu?

We doen ons best om alles goed te laten verlopen, maar soms gaat er toch iets mis, ook bij de bezorging.

Laat het ons gerust weten als er iets niet in orde is, dan kijken we graag met je mee naar een passende oplossing. Houd er wel rekening mee dat we geen geld teruggeven en niet altijd nieuwe pizzabollen kunnen toezenden.

Mijn vraag staat hier niet tussen

Heb je een vraag die hier nog in het overzicht staat?
Laat het vooral even weten via de contact pagina!

Handige tips voor het belegen van de bodem


۵ Gebruik niet te veel tomatensaus, anders kan de bodem scheuren bij het stretchen.

۵ Laat de (pizza)oven of kamado (met pizzasteen) alvast op temperatuur komen voordat je begint met instructie.

۵ Laat mozzarella goed uitlekken, liefst enkele uren van tevoren, om te voorkomen dat de bodem te vochtig wordt.

۵ Voeg niet te veel verschillende smaken toe. Gebruik naast tomatensaus en geraspte kaas maximaal 3 andere ingrediënten voor de beste ervaring. 

۵ Druppel een beetje olijfolie over de pizza voordat je hem in de oven of op de kamado plaatst.

۵ Voeg Italiaanse kruiden of basilicumblaadjes pas na het bakken toe, zodat ze niet verbranden en de smaak behouden blijft.

۵ Heb je mijn tip over truffelolie al geprobeerd? 

۵ Thuis pizza bakken in de oven? Dat kan heel goed! Zet de oven op de hoogste temperatuur (idealiter tussen 350 en 400 graden Celsius). Voor het beste resultaat gebruik je een pizzasteen. Vergeet niet om de steen goed op te warmen voordat je de pizza erop legt.

 

۵ Bewaar Italiaanse kruiden of basilicumblaadjes voor na het bakken om verbranding te voorkomen.


۵ Bestuif je pizzaschep lichtjes met bloem of Semola voordat je de pizza erop legt om plakken te voorkomen.

 

۵ Semola, écht... maak hier gebruik van. Dit is een must-have!

 

۵ Plakken de  bollen aan je handen? Smeer ze even in met een beetje olieolie! 

 

۵ Heb je nog een handige tip, laat het vooral even weten via de contact pagina!