
Instructies
Je hebt de pizzabollen thuis ontvangen, wat nu?

Van pizza-bol tot pizza-bodem

Ontdooien

Voorverwarmen

Vormen van de pizza
Strooi eerst een flinke hand bloem over de deegbol in het bakje. Semola is echt een aanrader hiervoor. Gooi daarna twee handen bloem op je aanrecht, best royaal. Laat de bol rustig uit het potje glijden, zo de bloem in. Draai 'm een paar keer om zodat hij goed bedekt is. Maak je geen zorgen als je wat veel bloem gebruikt, dat kloppen we er straks gewoon weer af.
Nu komt het leuke gedeelte: vorm je pizza! Duw met je vingertoppen voorzichtig vanuit het midden naar buiten om de lucht naar de rand te duwen. Doe dit rustig, beetje bij beetje. En let op: kom niet aan de rand zelf, daar wil je juist de lucht in houden voor die mooie, luchtige korst. Het voelt misschien even spannend, maar je kan dit!
Nadat je voorzichtig de lucht uit het midden van de bodem hebt gedrukt, zal de bodem ongeveer zo groot zijn als je handpalm. Nu gaan we het deeg uitrekken, wat we “stretchen” noemen. Als de techniek nog lastig is, geen probleem. Blijf oefenen, het wordt écht leuker met de tijd. De techniek beïnvloedt de smaak niet, dus kies wat voor jou het beste werkt.
Dit kan op de volgende 2 manieren:

Beleggen
Bestrooi je pizzaschep met wat semola voordat je de pizza erop legt Dit is belangrijk omdat anders je pizza blijft plakken aan de bodem. Heb je geen pizzaschep? Een snijplank werkt ook prima om je pizza op te schuiven.
Tips voor het gebruiken van:

Bakken
Tijd om te bakken! Schuif je pizza voorzichtig van de pizzaschep op de bakplaat of pizzasteen.